sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Toiveiden talvi


Tänä mustana joulukuisena päivänä mieleen tulee kauniit lumiset maisemat vuosien varrelta. Toiveiden talvi on tietysti kauniin lumivaippainen, kevyesti pakkasen puolella, ja aurinko paistelee ainakin sen hetken, kun tällä puolella palloa ehtii.


Lumi peittelisi armollisesti lakastuneet kukat ja kasvit. Kaikki kuollut ja ruskeakin kaunistuu lumiviitassa.


Vihreä väri korostuu lunta vasten, kun muut värit ovat vähissä. Tässäkö syy meidän suomalaisten värimakuun, joka ei yleensä ole kovin runsas?


Tämä kuva on melko epätarkka, mutta jokainen joka on pakkaspäivänä ulkoillut, tietää välittömästi, millaiselta sää kuvassa tuntuu.


Pakastemarjat säilyvät hyvin ulkona linnuille ja oraville. Miten eläinten ravintotilanteen käy jatkossa, jos pakastemarjoja ei enää ole tarjolla?
 

Hetken on tämä herkkupöytä katettuna, kunnes parvi rastaita tai tilhiä saapuu paikalle.


Kuvia katsellessa tekee mieli kaivaa sukset pölykerrosten alta ja lähteä umpihankeen hiihtämään. Niskassa voi aivan tuntea puiden oksilta pudonneen lumen kirpeän kylmyyden.


Aurinkoisella mäellä voisi hetkeksi pysähtyä ja vain katsella ympärilleen ajattelematta erityisesti mitään.


Järvenselälle sivakoidessa tietysti unohtuu, että lumityöt ovat odottamassa pihalla, mikä onkin lumitalven harvoja tylsiä puolia. Kovat pakkaset kasvattavat myös lämmityskuluja, mutta ehkäpä oikea talvi on sen arvoinen.


Onnellista Uutta Vuotta 2020!

****

2 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta sinulle! Kiitos kauniista talvikuvista (etenkin viimeisestä) ja ajatuksista joista kirjoitit:)

    VastaaPoista
  2. Itsekin etelässä asueassa kaipasin lumisia talvia. Nyt takaisin pohjoiseen muuttaessa sai lumen takaisin. Toki tällä viikolla se ei tuntutunut niin ihanalta kun naapurin traktori meni korjaukseen ja lumenaurauksia ei saatu tehtyä. Mutta muuten erittäin ihana ja kaunis asia! https://www.hameen-traktorihuolto.fi/traktorin-merkkihuolto

    VastaaPoista