sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Tillinkukka ja muita yksityiskohtia


Tilli kasvoi tänä kesänä yli odotusten ja komeat kukinnot ovat ilahduttaneet elinvoimaisuudellaan. Tillin kukka on kookas, mutta yksityiskohdat ovat hyvin kevyet ja herkät, suuri kukinto pitää sisällään paljon pieniä yksityiskohtia.


Samat kukinnot aivan "eri valossa" nähtynä eli yksinkertaisesti pilvisenä päivänä vastavaloon kuvattuna. Lähietäisyydeltä katsottuna pieni on todellakin suurta.


Myskikurpitsa kasvaa suurilehtisenä koristekasvina ilman yhtään kurpitsaa, mutta se on silti hauska rönsyilleessään pitkin pihaa. Näistä kärhöpyörteistä tulee tahtomattakin mieleen satu Tuhkimosta ja kurpitsavaunuista.


Pihan pienempiä ovat tietysti pörriäiset, tässä kimalainen ahertaa isomaksaruohon kukassa. Melkoisen kokoinen siitepölymöykky on jo tarttunut mukaan.


Modernia ja graafista muotoilua edustaa tämä jääsalaatti, joka on entisenä kaupan ruukkusalaattina jatkanut elämäänsä piharuukussa. Korkeutta on tullut jo tuplasti alkuperäiseen nähden. Monet muutkin entiset ruukkusalaattilajit sekä -persilja on innostunut kesästä ja ulkoilmaelämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti