sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Tulppaanien aikaan


Nyt tuli kyllä varsin haaveellinen kuva keltaisesta tulppaanista! Lajikkeesta ei ole enää tietoa, mutta se on kestänyt vuosia kukkapenkissä ilman hoitotoimia. Tämä tulppaani kasvattaa pitkän varren ja kookkaan kauniin kukan. (Lajike saattaisi olla "Strong gold", mutta vannomatta paras.)


Tämä tulppaani saattaa olla "Purple prince" -lajike. Se on myöskin kukkinut uskollisesti vuosikausia ilman mitään kommervenkkejä. Sipuli kuitenkin jakautuu aika innokkaasti, joten yhden kookkaan sijaan paikalla onkin viisi pienempää, mutta ihan yhtä kaunista kukkaa.


Tulpaanien kokoerot voivat olla melkoiset ja ne lomittuvat hauskasti keväisessä kukkapenkissä.


Villitulppaani eli kasvitieteellinen tulppaani on matala ja tähtikukkainen. Nämä ovat kestäviä, mutta eivät ole levinneet vaan pikemminkin kadonneet suurelta osin penkistä. Ehkäpä myyrät ovat herkutelleet sipuleilla.


Pelargoniat ovat jotakuinkin selvinneet hengissä talvesta hämärässä ja viileaässä varastossa. Kaikissa oli hieman vihreää näkyvillä, paitsi yhdessä. Nyt ne saavat elpyä leikkauksien jälkeen valossa, lämmössä ja kastelussa.


Viime vuonna talvettaminen ja elvyttäminen onnistui näillä yksinkertaisilla toimilla, joten odotettavissa on paljon kasvua ja kukintaa!


Oravat ovat tulleet kovin rohkeiksi viime aikoina. Uskaliaat pyrkivät jopa sisälle avoimesta pihaovesta, kun silmä välttää. Oveen onkin ripustettu valoverho hämäämään uteliaita.


Lokit onneksi pysyvät yläilmoissa, mutta kiusaavat pesiviä rastaita. Kattopellit kolisevat, kun rastaat yrittävät ajaa itsepäiset lokit pesältään tiehensä.


Rankkasade teki tuhojaan tulppaanipenkissä, mutta onneksi myöhäisemmät lajikkeet eivät olleet vielä avanneet nuppujaan. Sadepisarat ovat kauniita, kunhan aurinko alkaa paistaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti