sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Korjaustemppuja hyvin käytetyille vaatteille


Kevyt kesäpaita on ihana helteellä, mutta ohut kangas oli repeytynyt nappilistan kohdalta. Korjaus: Kesäisen vihreä kukkakangas peittää nappilistan ja napit on ommeltu takaisin vihreällä langalla.


Valkoinen peruskauluspaita oli kellastunut ja rispaantunut kauluksesta. Korjaus: Kaulus on leikattu pois ja jäljelle jäänyt pystykaulus on kantattu kontrastivärisellä vinonauhalla. Nappi on ommeltu kanttiin sopivalla viininpunaisella langalla.


Selkäpuolella oli tahra hankalassa paikassa. Korjaus: Paita on värjätty persikan säyiseksi ja tahra peitetty retkeilyaihesella merkillä.


Myös perheen pienempien leikeissä tapahtuu ja ruokaa putoilee rinnuksille. Seurauksena on kestotahroja. Korjaus: Tahrat on peitetty tyylikkäillä kangasmerkeillä.

Tämän vuoden käsityötekniikka on parsiminen ja paikkaus, mikä on vaihteeksi innostavaa. Korjaustavan keksiminen pistää mielikuvitusta liikkeelle, ja lopputulos saa olla luova. Netti on pullollaan mitä hienoimpia parsimistaidonnäytteitä, eikä mikään tapa ole onneksi oikein tai väärin. Myös pienemmällä ompelukokemuksella pääsee vauhtiin.

 

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Ihana kun sanoit tuon että mikään ei ole väärin. Vaikka puhuitkin paikkaamisesta, ajattelin heti laajemmin :)

    VastaaPoista