sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Kesän kukkaloistoa ja rustiikkia valokuvissa


Kesän kukkaihastuksista ihanin ovat lumpeenkukat, tässä hempeän vaaleanpunaisena. Filmiä niin sanotusti paloi, kun aina vain löytyi kauniimpi kuvakulma. Onneksi digiaikana ei tarvitse filmin palamista surra.

Hiukan viileämmän pinkin sävyiset lumpeenkukat kellumassa lehtiensä keskellä. Lehtilautta näyttää niin houkuttelevasti matolta, jolle voisi astahtaa ja kävellä vetten päällä.

Valkoinen lumpeenkukka hehkuu kuin lähteen silmästä, vesikin on syvän violetin mustaa ja lehdissä violetin sinertävä sävy.

Takaisin kuivalle maalle: Nämä neilikan kukat ovat pieniä, noin pari senttiä halkaisijaltaan, mutta yksityiskohdat ovat hurmaavat.

Tarhakulleron kukka hohtaa kultaisena sinistä taivasta vasten.

Vaaleanpunaisessa päivänkakkarassa on puolestaan kodikasta ja kestävää kauneutta.

Rustiikki-osastolta löytyy sitten hiukan vaikeammin avautuvaa kauneutta: hilseilevää maalia, ruostetta ja narunpätkiä. Turkoosinsinisen ja ruskeansävyjen yhdistelmä on kaunis.

Tässä lautaseinässä on vähemmän maalia jäljellä kuin kauniisti harmaantunutta puupintaa. Pikanttina yksityiskohtana ilmanvaihtoritilä, jossa maalikin pysyy.


 Suomalaismetsissä kasvaa kaikenlaista, mutta vanha tyhjä öljysäiliö mahtaa olla melko harvinainen. Kieltämättä säiliön pinta on kauniin elävän väriseksi patinoitunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti