sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Päiväretkellä kotimaassa: Louhisaari


Kyllä kannattaa ajella hiukan pienempiä ja mutkaisempia teitä ja vaivautua Louhisaaren kartanoon vierailulle. Kartanoon pääsee tasatunnein opastetuille kierroksille, joten käynnistä saa paljon enemmän irti, kuin jos pelkästään katselisi vanhoja sisustuksia itsekseen.


Aikaa vierähtää alueella, kun kiertää vielä pihankin ympäri. Siellä on laajojen nurmialueiden lisäksi tämä nyt erittäin ajankohtaisen näköinen kasvitarha. Laatikoissa kasvoi monenmoista yrttiä. Erityisen hauskan näköistä oli laatikoiden ulkopuolella kasvavat kukkamatot, jotka houkuttelivat perhosia ja muita pörriäisiä.


Yrttitarhan ja kartanon välissä on hedelmäpuutarha, joka pääsee varmaankin kukinta-aikaan paremmin oikeuksiinsa.


Kartano rakennettiin 1600-luvun alussa meren rantaan. Seuraavilla vuosisadoilla Mannerheimien aikaan meri katosi aina vain kauemmas; tämä keltainen kylpylärakennus rakennettiin silloiselle rannalle. Tänä päivänä rakennuksen luota näkee vilahduksen merta vain hyvällä tahdolla.


Meren asemesta paikalla on laakeita rantaniittyjä.Romanttisessa ruusutarhassa oli kukoistavia ja hienosti kukkivia suuria pensasruusuja kauneimmillaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista ja muistutuksesta! Muutama kesäpäivä on vierähtänyt siitä kun olen käynyt - ei tekis pahaa mennä uudelleen :)

    VastaaPoista
  2. Samassa paikassa minäkin kävin. Ihastuttava paikka. Yövyimme lähistöllä olevassa Askaisten yläkoulussa, jota voin lämpimästi suositella!

    VastaaPoista