sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Hedelmiä ja Toile-kuvioita muinaisessa salaisuustyössä


Pieni vihreän ja violetin sävyinen tilkkupeitto sai ensimmäiset ompeleensa jo yli kymmenen vuotta sitten, v. 2008, kun Tilkkulehdessä ilmestyi sarjana Maaritin salaisuustyö. Sitä oli aikanaan oikein hauska tehdä, mutta päällinen jäi lepäilemään vaille viimeistelyä, kröhöm, hetkeksi.


Sellaista sattuu tilkkujen maailmassa, mutta nyt asia on korjattu ja pieni peitto on tässä ja nyt valmiina syksyisellä pihalla. Peiton reunalla kulkeva violetti kaitale ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen vaan on oma lisäys.


Tikkaukset on tehty "nopeasti valmiiksi"- tekniikalla, eli aaltoilevalla ompelukoneen koristeompeleella käyttäen vaalean vihreää ja lilaa lankaa. Vanu on polyesterin ja puuvillan sekoitetta, ja täytyy tunnustaa, että tikkaus oli paljon hauskempaa sen kanssa, kuin 100 % polyester-vanun kera.


Taustapuolen kangas on vihreä-valkoista ruutukangasta, hiukan paksumpaa puuvillaa, joten peite ei pienestä koostaan huolimatta ole mikään hentoinen tapaus.


Kankaissa on puutarha-aiheista violettia luumu-kangasta, vihreää kaali-kangasta sekä höyhenkuvioita. Mukana myös apilankukkia ja ulkoilma-aiheista toile-kangasta Laura Ashleyltä.


Peitteen koko on n. 100 cm x 100 cm.

2 kommenttia:

  1. Hieno väritys on peitossasi:) tykkään:)
    Tein tuon salaisuuden silloin itsekin. Muistan hyvin sen, oli kaiketi ensimmäinen salaisuustyö minkä tein. Lisäsin reunoihin boordeja että sain siitä suuremman. Omassani värit olivat paljon hillitymmät ja ehkä vähän pliisut:)

    VastaaPoista
  2. Huikeat värit! Ihan jäin niitä tujoittelemaan.

    VastaaPoista