sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Sinisten tilkkutyynyjen vino pino


Kaksi raikkaan sinisävyistä tilkkutyynyä on ommeltu samoista kankaista, mutta eri mallilla.


Ruudutettu tyyny muodostuu 2,5" x 2,5" tilkuista, jotka on järjestetty riveittäin rytmikkäästi. Keskellä ovat vaaleammat ja "lämpimämmän" sävyiset siniset, reunoja kohti viilenee ja tummenee.


Tässä tyynyssä on puolestaan neljä kertaa hirsimökkiblokki. Blokin suikaleiden mittakaava vain on niin suuri, että blokkia on aluksi vaikea hahmottaa. Tummat kaitaleet ovat taas päätyneet reunoille ja vaaleammat keskelle. Oikean yläkulman vaaleassa kankaassa kurkistelee eksoottinen lintu!


Sitten lentävät hanhet niin että päässä suhisee. Edellisen kangasvalikoiman lisäksi mukaan tuli jo pari muutakin vaalean sinistä hanhien taustaksi. Ja tummiinkin piti saada uutta ytyä, jotta hanhet erottuvat taustastaan.


Tässä tyynyssä on ommeltu heksakonin ympärille hirsimökkiä. (Onkohan tälllä blokilla nimeä?) Suikaleiden leveys löytyi kokeilemalla, aluksi liian leveillä kuvio ei ottanut onnistuakseen.


Siniset tyynyt näyttävät vallan raikkailta luonnonsävyisen korituolin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihania, ihania! Sininen kun on lempivärini, tällaiset kolahtavat aina!

    VastaaPoista
  2. Kauniita ja raikkaita tyynyjä, sopii todellakin hyvin korituolin kanssa. Kiva tuo hexagonmalli, tuota voisi kokeilla itsekin.

    VastaaPoista