sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Kesän luontoyllätykset ja menovinkki


Kuluvan kesän luontoyllätys nro1 on: Kukkiva amaryllis pihalla. Ihmeellistä tässä upeassa kukinnassa on se, että kukkasipuli on peräisin v. 2021 joulukukkaistutuksesta. Sipuli vietti viime kesän pihalla kasvimaalla, talvehti +10 asteisessa varastossa ja päätti lopulta kukkia uudelleen. Kaiken lisäksi sipulista näyttää tulevan kaksi kukkavartta.


Luontoyllätys nro 2: Pihalla tuhisteleva siili on näyttäytynyt jo useampaan kertaan, yleensä iltaisin viiden jälkeen. Siili on melko rohkea yksilö, katsoo ihmisiä vinoon, ei vaivaudu menemään kerälle, vaan tuhisee itsekseen ja köpöttää pensaan alle piiloon.


Luontoyllätys nro 3: Sisälle taloon tulleet kaksi todella pientä oravanpoikasta, jotka siirretiin hyvin nopeasti ulkoruokintaan. Oravat viettivät muutaman päivän laatuaikaa terassilla tutkien ja etsien syötävää, kunnes kaikkosivat tiehensä.


Lopuksi kotimaan kulkijoille vinkki: Tampereella käydessä kannattaa poiketa Haiharan kartanon alueella, jossa on vaihtuvia kesänäyttelyitä, leppoisa kahvikamari ja Runebergin mökissä Interi ry:n kesäpuoti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti