sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Shabby chic - tilkkupeitto lämmittää syysiltoina


Jotkut projektit ottavat aikaa, kuten tämä Shabby chic-tyylinen tilkkupeitto odotti noin 15 vuotta lopullista valmistumistaan. Päällinen oli koottu, mutta kokoaminen jäi aina muiden kiireellisempien käsitöiden jalkoihin.


Liekö syynä tilkkupinnan vaaleus ja haaleus, joka ei sitten jaksanut inspiroida loppurutistukseen? Pinta on koottu pehmeän keltaisista toile-sisustuskangastilkuista, ruusu- ja raitakankaasta sekä valkoisista yksivärisistä suikaleista.


Ehkäpä työn jälki ei ihan tyydyttänyt ja siksi päällinen jäi kaappiin? Oli miten oli, nyt se on rutistettu valmiiksi pelkällä tahdonvoimalla. Peitteestä tuli melko tukevan oloinen, koska keltainen kangas on itsessään tavallista puuvillaa paksumpaa. Lisäksi vanukin sattui olemaan paksummasta päästä.


Tilkkupinnassa vaihtelee ruusuiset kolmiot ja raidalliset kolmiot. Osa valkoisista välikaitaleista on luonnonvalkoisia ja osa puhtaan valkoisia.


Taustakangas on koottu ruusukankaasta ja yksivärisestä vihreästä kankaasta. Peitteen mitat ovat 104 x 162 cm. Mittojen puolesta peitto sopii lapsen sängyn peitteeksi tai torkkupeitoksi.

1 kommentti: