sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Sateenkaari-tyynyt vastaväreissä


Tyynyjen idea pohjautuu löyhästi sateenkaaren väreihin. Sateenkaaressahan on seitsemän väriä: Punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, indigo ja violetti. Koska tyynyjä on kuusi, yhdistyi sininen ja indigo yhdeksi sinisten-ryhmäksi. Eli jokainen tyyny edustaa yhtä sateenkaaren väriä. Mutta jottei tulisi liian yksinkertasta (lue: yksiväristä) syntyi idea vastavärin lisäämisestä kuhunkin tyynyyn. Vastaväriparit eli  komplementtivärit ovat väriympyrässä punainen-vihreä, sininen-oranssi ja violetti-keltainen.


Vaikka vastaväreistä on muitakin teorioita, kyllä tälläkin "teorialla" saa aikaan sen, että vastavärit saavat toisensa hehkumaan ja väri-iloa on enemmän kuin pienen kylän tarpeisiin.


Tyynyt on ommeltu lumipalloksi kutsutuista blokeista. Ne muodostuvat neliöstä, jonka kulmissa on kolmiot. Helpointa on leikata neljä pienempää neliötä kulmia varten, ommella viisto sauma pikkuneliön kulmasta kulmaan, leikata ylimääräinen kolmio pois ja silittää uusi kulma auki. Lumipallojen väleihin syntyy näin pienempiä kärjellään seisovia neliöitä, jotka joko korostuvat tai häviävät taustaan riippuen väriyhdistelmästä.


Tyynyjen päällispuoli on tikattu vanun kanssa, taustapuolella on puuvillakangas, jossa on pujotusaukko sisätyynyä varten.


Tyynyjen koko on n. 40 x 50 cm.

3 kommenttia: