sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Sirkusteltta -tilkkublokki ja kurkistus oviaukosta


Sirkusteema kiehtoo mieltä, eräänlaisena lapsuuden ilon ja ihmeen symbolina sekä visuaalisesti värikkäänä maailmana. Nyt paininjalan alta putkahti raidallisen värikäs sirkusteltta- blokki paperitekniikalla.


Paperitekniikassa (engl. paper piecing) tilkut ommellaan paperikaavan päälle ja paperi poistetaan lopuksi repimällä. Toinen mahdollinen tekniikka on leikata jokaisen pienen paperipalan mukaan kangas saumanvaroineen käyttämällä apuna silitettävää kaavapaperia (engl. freezer paper) ja yhdistää ne kuvaksi mallin mukaan. Minusta tuo ensimmäinen vaihtoehto on hauskempi ja nopeampi, mutta kokeilemalla kukin löytää mieleisensä.


Tämän blokin kenties hauskin osuus oli etsiä sopiva pikku tilkku teltan oviaukkoon. Tällä kertaa menossa on hevos-numero ja taitoratsastaja, josta näkyy kuvassa vain hiukan käsivartta ja hiuksia.


Blokin koko on noin 8" x 8"eli 20 x 20 cm. Yhdestä blokista voi jatkaa vaikkapa tyynyksi tai kassiksi, parin muun blokin kanssa vauvan peitteeksi, seinävaatteeksi, tabletiksi tai mitä ikinä keksiikään.


Malli ja ohjeet tähän blokkiin löytyvät englanniksi poppyshome Etsy-kaupasta.

2 kommenttia: