sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Meritähti - tilkkupeitto lapselle


Eksoottinen meritähti jossa on peräti kahdeksan sakaraa, löytyi syvältä valtameren syvyyksistä. Siellä pimeässä kaikki meritähdet näyttivät harmailta, mutta yllätys yllätys, pinnalle tultaessa tähdestä paljastui huikeat värit, kuin jalokivissä. Mereneläivien tutkijat olivat jälleen töpinöissään: "Meret ovat tutkimaton aarrekammio" ja yksi tutkijaharjoittelija horjahti laidan yli silkasta innosta. Apu oli toki lähellä, onhan tutkimusaluksilla pelastusrenkaita.


Merentutkimusaluksella oli mukana myös simpukoihin erikoistunut dosentti, jolla oli laatikkokaupalla kauniita simpukankuoria. Niistä pystyy laskemaan simpukan iän samalla tavalla kuin puiden runkojen vuosirenkaista, kuulemma. Ja jotain saastetutkimustakin hän tekee.


Ja hydrologi, hän ottaa vettä pulloihin. On se kummallista, että meri on aivan turkoosinsininen, mutta pullotettuna se onkin väritöntä ja joskus likaisen harmaata.


Meritähti-peitto syntyi "Lone star" - tilkkumalli ympärille. Tähdessä käytetyt tilkut ovat tilkkupussista runsaalla kädellä valittuja jalokivivaikutelmaa tavoitellen. Tähden taustaksi valikoitui melko tumma sinisävyinen kangas, jotta värit erottuisivat hyvin. Väriyhdistelmät sinänsä pääsivät yllättämään, ääneen lausuttuna yhdistelmä "oranssi, ruskea, turkoosi, vihreä, viininpunainen" ei kuulosta kovin houkuttelevalta.


Meritähti-peitteen mitat ovat 110 x 150 cm ja se soveltuu niin lapsen sängynpeitteeksi kuin torkkupeitoksikin.

3 kommenttia: