sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Geometrisia muotoja tilkkupussukoissa


Matematiikan kertauksena geometrisia muotoja tilkkupussukoissa: Ensin suorakulmio. Suorakulmion muotoinen pussukka on ommeltu käsin maalatuista kankaista. Pussukasta tuli niinkin kookas, että siinä voi säilyttää vaikkapa siveltimiä. Vetoketjun paikka on keskellä eikä yläreunassa, kuten yleensä.


Toisena esittelyvuorossa kolmionmuotoinen pussukka, tarkemmin ilmaistuna tasasivuinen kolmiopussukka. Paraatipuolen pinta muodostuu timantinmuotoisista paloista "tumbling block" -mallilla ommeltuna. Kun tikkaa pinnan ristiin rastiin saumoja pitkin, muodostuu, tadaa, kolmioita! Pussukan takapuoli on tummansinisen ja turkoosin kirjavaa kangasta samoin tikattuna.


Seuraavana vuorossa ympyrä, tosin pussukasta tuli kuitenkin muhkurainen soikio. Ympyrän muotoisen pussukan aikaansaaminen vaatii vielä viilausta. Pussukan pinta on kootty tilkuista tikkaamalla siksakilla apukankaaseen.


Tutumpi muoto vuorossa eli neliö. Näitä neliöpussukoita koristaa vielä ruksi ruudussa.


Ja taas tutumpaa, vanha kunnon suorakulmio jälleen, nyt luu-kuvioisena käsin maalattuna mutta hempeän vaaleanpunaisena pussukkana.

2 kommenttia:

  1. Tuo tetra on aivan kaikkein paras! Ihania raikkaita värejä, kuten sinulla aina on.

    VastaaPoista
  2. Onpas hauskoja ja kivan värisiä kukkaroita!

    VastaaPoista