sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sipulista silkkityynyynKiireinen kevät on vienyt kaiken ajan käsitöiltä; siispä esittelyssä erään loppukesän kasvivärjäyskurssin satoa. Aurinkoinen viikonloppu ulkoilmassa tuotti ruttuisia keltaisia, vihreitä, beigejä ja violetteja silkkikangastilkkuja. Samoissa leimissä likosi kokeilumielessä myös eri paksuisia villalankoja.


Kurssin ideana oli valmistaa värjätyistä materiaaleista tekstiiliteos lankatekniikalla teemana "Värit ja kulttuuri". Otin lähtökohdaksi ranskalaiset vanutikatut peitteet ja Ranskan Provencen: Mielessä Välimeren ainutlaatuinen valo, luonto, kulttuuri ja värit; oliivipuut, laventelipuskat ja auringonpaahtamat pellot.


Takaisin pohjoiseen: Tekstiiliteoksesta tuli kotoisasti neljä tyynyä...


Tyynyjen pinnat on kirjottu etupistoin käyttäen ohutta villalankaa. Värejä ovat antaneet mm. pietaryrtti (keltainen ja vihreä), sipuli (kirkkaan keltainen), kielo (kullankeltainen), raparperin kukinnot (punertavan keltainen) ja aronian marjat (violetti).

Tyynyjen taustapuolen pellava sai lilan värinsä sinipuulla.


Tänään tyynyt näyttävät hiukan haalistuneilta ja vähemmän ryhdikkäiltä, sillä auringon valo vaikuttaa joihinkin kasviväreihin voimakkaasti haalistaen. Myös sohvatyynyihin nojailevalla koiralla on kuluttava vaikutus...

5 kommenttia:

 1. Ihanat lämpöiset värit ja tikkaus kaunis.

  VastaaPoista
 2. Ehdottoman kauniit tyynyt! Tätä tikkaustyyliä on mielessä kokeilla joskus.

  VastaaPoista
 3. Kauniin herkät värit ja tikkaus antaa kivan ilmeen. Kuulostaa mukavalta kurssilta.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit ja sopivat yhteen niin hyvin. Tyynyn tikkaukset upeita.

  VastaaPoista