sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Sirkusta ja tähtiä vauvan tilkkupeitteessä


Sirkuksessa on toinen toistaan sädehtivämpiä esiintyviä tähtiä joten tässäpä on sirkuslaisia tilkkublokeissa, jotka ovat tähti tähden sisässä. Joihinkin tähtiin pääsi myös teltta, voimamiehen vahvat jalat ym. vauhdikasta.


Kannuksenpyöräksikin tätä blokkia on sanottu. Keskineliön koko on sisemmässä tähdessä valmiina 2" x 2" ja suuremmassa tähdessä 4" x 4". Pienten tähtien sakarat ovat erilaisista mustavalkoisista kankaista koottu, kun taas suurempien tähtien sakarat ovat värikkäämpiä.


Tarkkasilmäinen voi havaita, että suurempien tähtien sakarat eivät aina ole samaa kangasta keskenään. Voisi jopa epäillä, että sakarakankaita ommellessa on käyty tilkkulaarilla pikkutilkkuja kuluttamassa. Hiukan lisää iloa ja eloa se myös tuo pintaan.


Peitteeseen mahtui kokonaista kaksikymmentä tähtiblokkia. Taustakankaana kaikissa blokeissa on yksivärinen vaalean harmaa kangas. Reunuskanttina on harmaan ja mustan sävyistä kangasta.


Peiton taustakankaaksi löytyi onnenkantamoisena Marimekon kelta-punaraitaista kangasta, joka on tismalleen samaa sävyä kuin sirkusteltan katto.


Peiton mitat ovat n. 84 x 104 cm.

4 kommenttia:

  1. Tosi ihana peitto, tykkään käyttämistäsi väreistä. Itsekin haaveilen jonkinlaisen tähtipeiton tekemisestä :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis peitto! Kiva kun blogisi ei enää "vilise" :)

    VastaaPoista