sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Pieni punainen sydän


Maanläheiset rustiikit minisydämet saivat reippaan punasävyisiä serkkuja. Nämäkin pienet koristesydämet on ommeltu mustalla langalla ja pehmustettu vanulla.


Sydämet on leikattu puuvillakankaista ja reunat on jätetty käsittelemättä, joten kovassa kulutuksessa ne myös rispaantuvat.


Ripustuslenkki on sisal-narua. Kevyet sydämet sopivat kodin koristeluun tai vaikka lahjapaketin päälle.


Wikipediasta löytyi tarinaa sydämestä symbolina:

"Sydän varhaisessa filosofiassa ja tieteessä"

"Monet antiikin ajan ja keskiajan tiedemiehet ja filosofit Aristoteles mukaan luettuna ajattelivat ajatusten, tunteiden ja järkeilyn sijaitsevan sydämessä, kieltäen pään ja aivojen osuuden. Stoalaisten mukaan ihmisen sielu sijaitsee sydämessä. Kuitenkin esimerkiksi parantajat ja lääkärit ovat jo varhain tienneet, että pään alueen vammat vahingoittavat henkisiä toimintoja eniten.

Kreikkalainen lääkäri Galenos arveli intohimon sijaitsevan maksassa, ajattelun aivoissa ja tunteiden sydämessä. Hän esitti tämän käsityksen yhdessä todeksi osoittautuneen käsityksensä kanssa siitä, että sydän ylläpitää verenkiertoa. Joidenkin mukaan Galenoksen peruja on ollut myöhempi tunteiden tosiasiallinen tai vertauskuvallinen sijoittaminen sydämeen.

Sydän on lähes yleismaailmallisesti tunnettu rakkauden symboli. Symboli muistuttaa vain etäisesti sydäntä, ihmisen verenkiertoa ylläpitävää sisäelintä. Sydäntä on itse asiassa kuvattu useanlaisilla symboleilla. Nykyisin tunnetuimman sydämen symbolin ei itse asiassa arvella alun perin kuvanneen sydäntä, vaan naisen pakaroita. Symboli on mahdollisesti kreikkalaisperäinen."

1 kommentti: