sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Intiaanikesän väreilyä valokuvissa


Syyskuisen viikonlopun bonuksena tuli intiaanikesä eli ihmeen lämmintä ja aurinkoista. Mökkipiha alkoi jo näyttää kuitenkin enemmänkin talveen valmistautuvalta, kukkivia oli enää oikeastaan uskollisena rehottava syysasteripuska.


Taustalla hohtavat keltaiset puut ovat hieno kontrasti lilan värisille kukkasille. Ja taivaskin oli niin kauniin sininen.


Pilvikirsikkaa mainostetaan komealla syysvärityksellä, mutta en ole vielä ihan vakuuttunut. Ehkä puu on liian nuori? Tai sitten paikka mökin eteläisellä seinustalla on liian suojainen syysvärin muodostumiseksi?


Valitettavasti jättiauringonkukka ei ehtinyt tätä pitemmälle kukinnassaan, mutta komea on nuppukin omalla tavallaan. Eipä taida ehtiä ilman esikasvatusta näillä leveysasteilla..


Rikkaruohotkin näyttävät välillä kauniimman puolensa, nämä Siemenkodat ovat oikein herkän kauniita, kun tarkasti katsoo. Kasvin tunnistus hiukan ontuu, olisiko takiainen?


Laiturilla auringossa on hyvä levätä sieniretken jälkeen ja seurata vesilintuja turvallisen välimatkan päästä.

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia syksyisistä kasveista. Toiseksi viimeisessä kukassa ei ole takiainen. Takiaisella on pönäkät, paksut varret. Pölyttäjiä oli vielä viime viikolla monta eri lajia pihamme pensashanhikeissa, mutta sateet ovat vieneet kaikki hyönteiset.

    VastaaPoista