tiistai 7. elokuuta 2012

Kaleidoskooppi-kokeiluja


Kaleidoskooppi on se hauska putken mallinen perinnelelu, jonka sisälle katsotaan ja ihmetellään. Maailma asettuu mallilleen kaleidoskoopin katselun jälkeen: mikään ei voi olla monimutkaisempaa kuin ne pyörivät värikkäät kuviot.

Taittelin paperia ja leikkasin sen avulla kaavat kartonkimalleihin kaleidoskooppi-blokkia varten.


Vähän siellä näyttävät saumat etsivän toisiaan, mutta ennen yhdistämistä blokkien reunat voi siistiä viivaimen ja leikkurin avulla. Useamman blokin keskelle muodostuu uusi kuvio, jonka olisi tarkoitus "pyöriä" silmissä, kuin oikeassa kaleidoskoopissa.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihania töitä sulla!! Selailin heti kertaistumalla blogisi läpi :)
  Erityisesti pidin tilkkupeitoista, joihin olit aplikoinut tähtiä joukkoon, hyvä idea!! Taidanpa kopioida sopivan tilanteen tullen :)
  Blogisi layout on hieman erilainen, mihin olen tottunut, joten en osaa kirjautua lukijaksi. Pitäisikö sen onnistua?

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos, ihanaa että olet uskaltautunut tutustumaan blogiin tästä hiukan totuttelua vaativasta ulkoasusta huolimatta! En ole varma, mutta onnistuisikohan lukijaksi kirjautuminen siten, että blogin aloitussivulla menet hiirellä oikeassa reunassa olevan mustan palkin päälle ja klikkaat sieltä kohtaa "lukijat". Sieltä pitäisi aueta lista lukijoista ja reitti eteenpäin. Tervetuloa, sydämmellisesti!

  VastaaPoista
 3. Kiva tekniikka ja kauniit värit plokeissa. Tilkkuja alkaa taas kertyä niin, että varmasti riittäisi kaleidoskooppiplokin ompeluunkin.

  VastaaPoista